Regels

Crescent Solitaire

Crescent Solitaire is ook bekend als Chinese Solitaire en wordt gespeeld met twee standaard volledige decks. 8 kaarten - Azen en Koningen - worden in twee rijen in het midden van het speelveld gelegd. De rest van de kaarten wordt willekeurig verdeeld in 16 stapels die in een halvemaanvormige boog rond de centrale stapel zijn gerangschikt. Vandaar de solitaire en kreeg zijn oorspronkelijke naam.

Regels

Het doel van het spel is om alle kaarten van de stapels naar de centrale cellen te verplaatsen. Kaarten worden in aflopende volgorde aan koningen toegevoegd en in oplopende volgorde aan azen. Daardoor moeten de middelste rijen van plaats wisselen.

Je kunt een kaart van dezelfde soort per eenheid van hogere waarde of per eenheid van lagere waarde plaatsen. Je kunt geen kaart in een lege cel stoppen. Er kan slechts één kaart tegelijk worden verplaatst.

Topkaarten in stapels kunnen niet alleen naar het midden worden verplaatst, maar ook naar andere stapels. In dit geval kan de volgorde in elke richting worden gewijzigd, maar slechts met 1 positie. Dat wil zeggen, op 10 kun je alleen 9 of boer plaatsen. In dit geval moet de kleur van de kaarten overeenkomen. De kaarten gaan niet automatisch naar het midden. U moet de vrijgegeven kaarten in de gaten houden en ze zelf stapelen.

Succes in dit spel hangt af van de vaardigheid van de speler, uw aandacht en het vermogen om na te denken over bewegingen. Het geheugen is ook belangrijk. Soms is het nodig om complexe combinaties van zetten openen en sluiten van kaarten in stapels te bouwen om de bodem te bereiken. Het is belangrijk om altijd te onthouden waar u de kaart moet neerleggen om door te gaan met het spel.

Doorloop alle opties in de solitaire en pas daarna de kaarten door elkaar. Als u twee identieke kaarten heeft en u kunt niet beslissen welke u wilt verplaatsen, verhoog dan elk van deze kaarten en kijk welke optie het meest voordelig voor u is.

Probeer niet te veel kaarten op een stapel in een halve maan te stapelen, vooral niet door groepen af ​​te wisselen in oplopende en aflopende volgorde. Het zal voor u moeilijk zijn om ze te sorteren, omdat ze niet in groepen worden verplaatst, maar slechts één voor één.