Regels

Spider Solitaire gratis online

Spider Solitaire One Suit Fans van deze variant van Spider Solitaire , en er zijn er veel, beschouwen dit spel als de koning van solitaire-spellen. Inderdaad, de regels van andere solitaire-spellen bieden bijna niet zo'n zeldzame kans vanwege de behendigheid en het vermogen om mislukte combinaties van kaarten te overwinnen. In Spider Solitaire One Suit worden twee volledige kaartspellen (104 kaarten) van dezelfde reeks gebruikt.

Spider Solitaire regels

De kaarten die oorspronkelijk door de computer op de speeltafel werden gedeeld, zijn in tien kolommen gerangschikt. Alle 104 kaarten worden gestapeld en met de beeldzijde naar beneden gelegd, waarbij alleen de bovenste kaarten met de beeldzijde naar boven worden omgedraaid. Als u de bovenste kaart van de stapel oppakt om deze naar een andere plaats te verplaatsen, kunt u de volgende kaart omdraaien.

Verdeel de kaarten opnieuw over de stapels volgens het principe: de onderste kaart wordt op de hogere gelegd, dat wil zeggen, 3 kan op 2 worden gelegd, vrouw op heer, de aas op 2. Gratis cellen kunnen worden gebruikt om op te slaan andere kaarten of gestapelde stapels. Als je een hele rij hebt verzameld van Heer naar Aas, verplaats deze stapel dan naar de bovenste rij, waar de hele bestelde stapel wordt gepresenteerd als één Aas. Als er geen opties meer zijn om te schakelen, gebruik dan de rest van het deck linksboven.

Het doel van Spider Solitaire

Het doel van het Spider Solitaire One Suit-kaartspel is om alle tien stapels op volgorde van Heer tot Aas te ontleden en ze in de acht bovenste cellen te plaatsen.

Aflopende reeksen van dezelfde reeks van Heer tot Aas worden uit het speelveld verwijderd. U kunt een kaart op een eenheid met een lagere waarde plaatsen zonder rekening te houden met de reeks en de kaarten die erop liggen. De aflopende reeks kaarten van dezelfde reeks kan worden gesleept. U kunt elke kaart in een lege cel plaatsen. Door op de stapel te klikken, wordt nog een rij kaarten gelegd. Als er ten minste één spelslot vrij is, kunt u geen nieuwe rij kaarten opmaken.

Het doel van het spel is om de hele reeks van dertien kaarten te verzamelen in oplopende volgorde van Aas tot Heer. Als het spel op de aanvankelijk gebruikelijke lay-out een impasse heeft bereikt, deel dan nog eens tien kaarten, één voor elke stapel. Blijf hetzelfde doen en krijg een nieuwe rij van tien kaarten. Elke lege plaats op de stapel moet worden gevuld voordat een nieuwe rij van tien kaarten wordt gedeeld.