Regels

Piramide Solitaire

Piramide Solitaire is een van de meest opwindende solitaire kaartspellen. Het doel van het spel is om alle kaarten in de piramide kwijt te raken.

Regels

Het gamedeck bestaat uit 52 kaarten, die zich in de vorm van een piramide op het speelveld bevinden. De piramide bestaat uit 28 kaarten, verdeeld over 7 rijen. De onderste rij bevat 7 kaarten, de bovenste bestaat uit één. Ze lagen allemaal met hun gezicht naar boven. Elke kaart wordt gedeeltelijk bedekt door twee kaarten uit de volgende rij.

Je kunt de onderste kaarten maar één keer uitdelen.

Hoewel het aanvankelijke effect van kans ongetwijfeld is, wordt een belangrijke rol aan de speler toebedeeld. De waarden op het speelveld zijn direct na de deal bekend, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken in aanwezigheid van alternatieve zetten of de kans op een nederlaag kunt berekenen.

De moeilijkheid ligt in het feit dat je alleen een paar kaarten van het veld kunt verwijderen waarvan de nominale waarde 13 is.

De waarden zijn als volgt: Aas - 1, Heer - 13, Vrouw - 12, Boer - 11, kaarten met getallen zijn gelijk in waarde. King kan op zichzelf worden verwijderd omdat het gelijk is aan 13.

Het is dus gemakkelijk te berekenen dat de volgende paren kunnen worden samengesteld: Twee + Boer; Drie + tien; Vier + negen; Vijf + acht; Zes + zeven; Vrouw + Aas.

Doordat er geen rekening wordt gehouden met kleuren, wordt de taak van de speler aanzienlijk vereenvoudigd. Hoewel veel afhangt van het succes van een bepaalde combinatie van kaarten in het spel, maar ook zo'n snelle lol helpt om mentale activiteit te verbeteren.

Als er geen zetten beschikbaar zijn, kun je de stapel in de hoek van het speelveld gebruiken. Het spel eindigt als alle kaarten volledig uit de piramide zijn verwijderd of als er geen zetten meer zijn.