Regels

40 DIEVEN SOLITAIRE

40 Dieven Solitaire (Solitaire Forty Thieves) is een van de variaties op de kaart solitaire die een hoge mate van complexiteit heeft. De belangrijkste taak in dit spel is om alle kaarten uit het speelveld te verwijderen in de 8 aflegstapels.

Regels

Solitaire wordt gespeeld in twee standaard decks. Elk van hen bevat 52 kaarten. Na het mixen worden 40 kaarten op het speelveld gedeeld in 10 kolommen van elk 4 kaarten. Ze liggen open, maar alleen de kaarten van de onderste rij worden als speelkaarten herkend. De rest wordt gespeeld zodra ze beschikbaar zijn.

De regels zijn heel eenvoudig. U mag kaarten slechts één voor één verplaatsen. Als u een kaart verplaatst, moet deze in aflopende volgorde en in dezelfde reeks worden geplaatst.

Met lege kolommen kunt u meerdere kaarten opnieuw stapelen, waardoor u tijdens het proces een kaart of kolom vrijmaakt.

Een kaart kan alleen aan een kolom worden toegevoegd als deze één rang lager is en dezelfde reeks heeft als de kaart waarop wordt gespeeld. Je moet beginnen met Aas en geleidelijk oplopen tot Koning

Het is toegestaan ​​om elke kaart op te maken die naar de lege kolom kan worden verplaatst.

Er is een stapel met de resterende kaarten opzij gelegd in een enkele gedekte stapel. Maar je hebt er alleen toegang toe als er geen zetten mogelijk zijn, aangezien je de reservekaarten maar één keer per spel kunt omdraaien. Het spel is veel gecompliceerder dan de meeste solitaire-spellen, je kunt kleuren niet afwisselen, meerdere kaarten tegelijk verplaatsen of de stapel herhaaldelijk gebruiken.

Een speler wint veertig dieven als alle acht fundamenten volledig zijn opgebouwd, van aas tot heer.

Zoals je kunt zien, wordt de 40 Dieven Solitaire (Solitaire Forty Thieves) beschouwd als een van de moeilijkste solitaires, wat het een uitstekend logisch spel maakt. Je moet je concentreren, je spel plannen en geduld tonen, maar het resultaat is het waard. De solitaire traint perfect concentratie en analytisch vermogen.